Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu folosirea acestora.Detalii

Role termice pentru casa de marcat

Posted by on October 18, 2012 .

Casele de marcat folosesc imprimarea termica pentru a edita informatiile pe bonul fiscal, deci singurele consumabile la casa de marcat sunt rolele termice. Nu folosesc tus, cerneala, etc. pentru a emite bonuri, asa cum cred mare parte a utilizatorilor de aparate de marcat.

Comerciantii au obligatia sa utilizeze numai consumabile de tipul si caracteristicile prevazute in manualul de utilizare al casei de marcat, in caz contrar imprimanta fiscala se poate deteriora. Deasemenea rolele termice trebuie sa asigure mentinerea lizibilitati datelor conform legislatiei in vigoare, adica 5 ani de zile. Este unul din motivele pentru care ar trebui sa le achizitionati de la firmele care comercializeaza case de marcat si va garanteaza respectarea prevederilor legale.

Rolele termice trebuie sa fie depozitate in conditii optime pentru a nu influenta durabilitatea imprimarii, astfel trebuie pastrate la adapost de lumina directa a soarelui, la temperatura constanta, departe de surse/instalatii de incalzire.