Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu folosirea acestora.Detalii

Cum sa alegi casa de marcat

Posted by on May 28, 2012 .

Atunci cand va decideti sa achizitionati o casa de marcat este indicat sa aveti in vedere cateva aspecte:

1. Unde se va folosi casa de marcat: la punct fix sau pe punct volant. Daca se va folosi pentru comert ambulant va trebuie o casa de marcat dotata cu acumulator pentru a putea emite bonuri fiscale in deplasare.

2. Numarul de bonuri estimat a se emite pe zi.Pentru un volum de pana la 50 de bonuri se pot folosi case de marcat cu jurnal electronic ( la finalul zilei, atunci cand se scoate raportul zilnic se mai tipareste o data copia bonurilor emise in ziua respectiva). In cazul unui numar mare de vanzari zilnice sunt recomandate case de marcat cu rola jurnal ( casa are 2 role, iar rola pentru client si rola jurnal se tiparesc in acelasi timp, nemaifiind necesara tiparirea unei copii a bonurilor la finalul zilei, cand se scoate raportul zilnic).

3. Interfata casei de marcat. Daca doriti sa conectati la casa de marcat alte periferice precum sertar de bani, cititor de coduri de bare, cantar electronic sau sa o conectati la PC este bine sa vedeti daca modelul ales de dvs. va permite sa faceti acest lucru.

4. Conectarea casei la un soft. In cazul in care conectati sau veti conecta casa de marcat la un soft, trebuie verificat daca exista compatibilitate intre soft si casa. Unele programe software sunt compatibile doar cu anumite modele de case de marcat, de aceea este indicat sa ii intrebati inainte pe cei de la care achizitionati softul.