Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu folosirea acestora.Detalii

Blog

         Odata cu modificarea legislatiei privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, au fost introduse o serie de masuri ce urmaresc prevenirea evaziunii fiscale.

Mai jos regasiti cele mai importante prevederi si sanctiunile lor, de care trebuie sa tineti cont daca folositi o casa de marcat. Pentru o imagine completa asupra legislatiei, recomandam consultarea contabilului firmei dvs.

  • Neindeplinirea obligatiei operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu exceptia prevazuta la art. 1 alin. (8)  - Amenda de la 10 000 la 15 000 lei
  • Incalcarea...

Posted by on Jan 30, 2018 .

      Casele de marcat cu jurnal electronic vor inlocui treptat casele de marcat cu role jurnal pe suport de hartie. Contribuabilii mari si cei mijlocii trebuie sa inlocuiasca actualele aparate pana la 1 iunie 2018, iar firmele mici pana la 1 august 2018. 

Noile case de marcat trebuie supuse unui proces de avizare prin care importatorii si distribuitorii obtin avizul tehnic favorabil  si autorizatia de distribute pentru noile modele.

Institutul National de Cercetare - Dezvoltare in Informatica - ICI Bucuresti este institutia publica ce emite avizul tehnic favorabil  pentru  aparatele de marcat electronice fiscale.

Documentele...

Posted by on Oct 18, 2012 .

Casele de marcat folosesc imprimarea termica pentru a edita informatiile pe bonul fiscal, deci singurele consumabile la casa de marcat sunt rolele termice. Nu folosesc tus, cerneala, etc. pentru a emite bonuri, asa cum cred mare parte a utilizatorilor de aparate de marcat.

Comerciantii au obligatia sa utilizeze numai consumabile de tipul si caracteristicile prevazute in manualul de utilizare al casei de marcat, in caz contrar imprimanta fiscala se poate deteriora. Deasemenea rolele termice trebuie sa asigure mentinerea lizibilitati datelor conform legislatiei in vigoare, adica 5 ani de zile. Este unul din motivele pentru care ar trebui...

Posted by on Sep 20, 2012 .

Comertul online a cunoscut o reala dezvoltare de-a lungul timpului si tot mai multi comercianti apeleaza la diferite platforme web pentru prezentarea si vanzarea produselor. Este avantajos atat pentru client cat si pentru vanzator. Poti cauta pe internet produsele si serviciile de care ai nevoie si poti obtine informatiile necesare fara a te mai deplasa, iar pentru comerciant implica cheltuieli mai mici: nu platesti chirie pentru spatiu si nici utilitatile aferente acestuia. Insa apare urmatoarea intrebare pentru vanzator: este nevoie de casa de marcat la comertul online sau pot folosi facturi si chitante?

Pot exista doua situatii in...

Fiecare utilizator de casa de marcat este obligat prin lege sa afiseze in magazin anuntul “Solicitati bon fiscal”, insa putini stiu care este structura  pe care acesta trebuie sa o respecte.

Bonul fiscal este documentul emis de aparatul de marcat electronic fiscal in momentul livrarii de bunuri sau prestarii de servicii catre populatie si pastreaza o anumita structura: antet, continut, parte finala.

Antetul bonului va aparea pe toate bonurile emise de la casa de marcat si va contine cel putin, conform legislatiei in vigoare, denumirea utilizatorului, codul fiscal/codul unic de inregistrare, adresa locului unde se instaleaza aparatul...